- Gotować dla mistrza było dla mnie nierealne, nawet nie wyobrażałem sobie, że kiedykolwiek to marzenie może się spełnić - relacjonuje Bartek Boratyn. Mistrz świata cukiernictwa Buddy Valastro przyjechał do Polski po raz pierwszy i gościł w programie "Dzień Dobry TVN". Łańcucianin miał natomiast okazję stworzyć dla niego tort. Jaki?
Pieczony mus czekoladowy pokryty aksamitny, ale bardzo wyrazistym musem z marakui, przykryty następnie puszystym biszkoptem czekoladowym, a na samym wierzchu przepysznym musem różanym. Udekorowany między innymi płatkami prawdziwego złota.
- Chciałem w tym torcie pokazać siebie, swoją pasję, osobowość, styl i miłość do cukiernictwa - wyjaśnia Bartek. - Po skosztowaniu tortu Buddy Valastro powiedział mi, że smaki są bardzo dobrze połączone, wszystko ze sobą dobrze współgra, bardzo mu smakował. Ogromne wyróżnienie! - cieszy się łańcucianin.
Program z udziałem Bartka Boratyna oglądnąć można pod adresem: www.dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/buddy-valastro-mistrz-nietuzinkowych-tortow,181980.html.