Wersja mobilna     +   Dodaj wydarzenie    Dodaj aktualność    Dodaj galerię    Zgłoś temat    Dodaj ogłoszenie    Dodaj ofertę  

Przeczytaj:
Pożar w Żołyni
Miał promil alkoholu i dożywotni zakaz prowadzenia pojazdów
Akt oskarżenia przeciwko Grzegorzowi B. z Głuchowa
Utracili panowanie nad kierwonicą, dwa wypadki na terenie powiatu
home > Start > Aktualności > Castello Pizza & Pasta w Łańcucie
Rozmiar tekstu:
AAA
ŁAŃCUT
2021.02.05 07:30 | aktualizacja: 2021.02.05 08:34

Castello Pizza & Pasta w Łańcucie

Nowe miejsce na gastronomicznej mapie Łańcuta. Pizzeria powstała w wyniku reorganizacji i modernizacji działającej od 1997 roku Restauracji Caffe Antico tworząc ofertę gastronomiczną opartą na wspólnym menu skierowanym do smakoszy kuchni włoskiej.
Castello Pizza & Pasta w Łańcucie
Castello Pizza & Pasta w Łańcucie

Włoska kuchnia to różnorodność oraz niepowtarzalność smaków i zapachów. Jej podstawą są świeże i wysokiej jakości produkty, oparte w znacznej mierze na warzywach i ziołach. Wszystko to sprawia, że nawet najprostsze włoskie dania stanowią ucztę dla podniebienia. Neapol - rok 1889. Tu rozpoczęła się historia współczesnej margherity. Stworzył ją znany lokalny pizzaiolo Raffaele - Tu Esposito, dla uczczenia królewskiej pary przebywającej w tym czasie w Neapolu. Król Umberto I i jego żona królowa Małgorzata Sabaudzka (Margherita di Savoia) zostali poczęstowani trzema różnymi pizzami. Najbardziej przypadła im do gustu pizza z pomidorami, mozzarellą i bazylią w kolorach obrazujących narodowe barwy Włoch. Raffaele Esposito zadedykował tę pizzę królowej. Nazwał ją Pizza Margherita. Wytyczył w ten sposób obowiązujący do dziś standard jej wypieku, ustanawiając Neapol ojczyzną i światową stolicą pizzy.

CASTELLO Pizza & Pasta proponuje Państwu pizzę w stylu neapolitańskim.

Jej niepowtarzalny smak tkwi w oryginalnych, najwyższej jakości składnikach i dokładnym przestrzeganiu zasad sztuki wyrobu ciasta. Ciasto to jedna z największych tajemnic dobrej włoskiej pizzy z którą przyszło nam się zmierzyć. Wyrabiamy je z drobno mielonej, bogatej w gluten włoskiej mąki. Proces wyrastania i dojrzewanie naszego ciasta przebiega powoli i trwa ponad 30 godzin. Pizzę pieczemy w temperaturze 450-500 stopni. Czas pieczenia pizzy - 90 sekund. Formowanie ciasta odbywa się wyłącznie ręcznie metodą slap and fold. To właśnie ta technika sprawia, że brzegi pizzy są puszyste i wyrośnięte, a spieczone pęcherzyki powietrza dają gwarancję oryginalnej neapolitańskiej pizzy. Produkty i dodatki wybieramy z największą starannością kierując się smakiem, pochodzeniem i jakością. Sos pomidorowy przygotowujemy na bazie włoskich pomidorów San Marzano. To wyjątkowa i delikatna odmiana pomidorów rosnących w Kampanii u stóp Wezuwiusza. Próżno wśród składników naszej pizzy szukać wędlin szynko-podobnych. Znajdziecie tu natomiast wołowinę Bresaola, szynkę parmeńską, szynkę Cotto, Pancettę, sery Mozzarella fior di latte, Provola, Grana Padano i owczy Pecorino, natomiast tradycyjny ketchup zastąpiła oliwa Extra Vergine. Ketchup podawany jest wyłącznie na życzenie Klienta.

Oprócz pizzy w kuchni włoskiej królują pasty i sałatki których szeroką ofertę prezentujemy w menu poniżej

Zwieńczeniem włoskiego posiłku jest wykwintny trunek. Wino z okolic Neapolu należy do najlepszych w Italii. W restauracji znajdziecie Państwo bogatą ofertę zarówno win jak też innych alkoholi.

Aktualne promocję można śledzić na stronie https://www.facebook.com/castello.lancut.restauracja

https://www.pizzeria-castello.pl

Zapraszamy do składania zamówień pod numerem telefonu 669 760 070

Łańcut, ul. Rynek 3

Menu:

Artykuł sponsorowany
REKLAMA
Oceń:
2 głosy
Castello Pizza & Pasta w Łańcucie, 4.5000 out of 5 based on 2 ratings
Artykuł sponsorowany dodany
 
Odsłon: 21927
Dodaj zdjęcie

Waszym zdaniem (4)

Podaj login i hasło:
Login:
Hasło:
Skomentuj na forum:
Zarejestruj się
Jesteś już zarejestrowany na lancut.gada.pl? Zaloguj się
Imie lub nazwa:
Treść komentarza:
Przepisz niebieski tekst z obrazka wyżej:
Na forum istnieje możliwość oceny wypowiedzi, można oddawać głosy pozytywne jak i negatywne.
Ostatnio dodane komentarze
admin  do klukinski   Nie niezapomnieliśmy, jest napisane dużymi literami.
5 lutego 2021
+5
-7
klukinski   ceny jak w Krakowie za 30tkę pizze 30zł + opakowanie na wynoś jakieś ceny na stronie w euro ?? i zapomnęliście dodać ze to REKLAMA
5 lutego 2021
+12
-6
castello500  do adminek   W przyszłym tygodniu wprowadzamy do karty lasagne , risotto i wiele innych potraw kuchni włoskiej. Zapraszamy
5 lutego 2021
+6
-6
adminek   Gdzie w Łańcucie zjem porządną Lasagne?
Kiedyś...kiedyś mistrzowska była w Zielonej.
5 lutego 2021
+6
-3
Zgodnie z ustawą o świadczeniu usług droga elektroniczna art 14 i 15 (Podmiot, który świadczy usługi określone w art. 12-14, nie jest obowiązany do sprawdzania przekazywanych, przechowywanych lub udostępnianych przez niego danych) wydawca portalu lancut.gada.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.
Przy komentarzu niezarejestrowanego użytkownika będzie widoczny jego ZAKODOWANY adres IP. Zaloguj/Zarejestruj się.
REKLAMA

Najpopularniejsze

Ostatnie komentarze

REKLAMA
 
telRedakcja telefon

795 977 761

alarmSkrzynka alarmowa

alert@lancut.gada.pl

emailRedakcja e-mail

redakcja@lancut.gada.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone lancut.gada.pl Projekt graficzny CePixel wykonanie eball
Mapa strony | Zapytania Google
x